Segla Gotland runt med företaget

Ställ upp i ÅF Offshore Race som tidigare hette Gotland runt tillsammans med ditt företag. Detta är en rolig aktivitet som kommer stärka ert team till nya nivåer. Se till att träna mycket inför racet eftersom det är ett tufft lopp.

Gotland runt arrangeras varje år av KSSS (Kungliga svenska segelsällskapet) och är världens största havskappsegling. Tävlingen startar i Stockholm och går sen runt Gotland och har målet i Sandhamn utanför Stockholm. Detta är en populär tävling men den är inte för vem som helst. Förhållandena ute på sjön kan va tuffa som samla ihop ett team från företaget som har seglarvana. Tryck upp snygga tröjor och vattenflaskor så man enkelt ser vilket team alla tillhör. Detta kan du göra på https://www.brandnewprofile.com/se/vattenflaskor.

Historian om Gotland runt

PÅ 1920-talet började KSSS anordna en tävling från Stockholm till Visby där man tog en paus för att sedan segla hem igen. 1937 förlängde man tävlingen och första racet där man rundade Gotland gick av stapeln. Då var det 42 båtar som deltog i loppet. Sen dess ar antalet deltagare varierat.

”Som mest har runt 475 båtar varit anmälda i Gotland runt, vilket skedde 1991.” Enligt DN.

Även allt runtomkring racet har utvecklats och blivit större och detta är numera en årlig folkfest.

En aktivitet för företaget

seglinÄr ni ett gäng på företaget som är intresserade av att segla så är detta det perfekta loppet att ställa upp i. Ni kommer att få arbeta tillsammans och kommer att kämpa mot samma mål vilket kommer att stärka ert samarbete. Vill ni inte segla världens största havskappsegling finns det andra race ni kan vara med i eller helt enkelt bara segla när ni vill för att ni tycker det är kul. I vilket fall kommer det att stärka er gemenskap och ni kommer att kunna jobba bättre tillsammans framöver.

Ta segling steget längre

Vill du ta segling steget längre kan du göra som några andra har gjort och flytta in på en segelbåt och åka ut och segla på obestämd tid. Är du sugen på detta bör du dock göra det med din familj och inte med dina arbetskamrater.