Butik med båttillbehör

Att starta eller driva en butik för båttillbehör är ett drömjobb för båtmänniskan. Det finns så mycket att erbjuda vare sig kunderna seglar, har motorbåt eller helt enkelt jobbar till sjöss eller på annat sätt gillar skärgård, sjöliv och marin design.

båtAlla butiker har mycket att vinna på att planera inredning, hyllor och annat på ett bra sätt. Blir det bra för er som jobbar där blir det bra för era kunder också. Här kommer lite att tänka på för dig som ska starta en butik för båttillbehör.

Flytta tunga varor

En del varor är ganska tunga och då är det bra med smidiga flakvagnar för framkörning. Även kunderna kan behöva hjälp med transporten så se till att det finns tillräckligt breda gångar och dörrar för att komma ut och in i butiken.

Planera och exponera rätt

Det gäller att planera inredningen effektivt och noga tänka igenom hur tillbehören ska exponeras på bästa sätt, en del varor går åt i ganska stora volymer och behöver ofta fyllas på. Lite målgruppsanpassning kan behövas beroende på kundkrets, men en del saker är alltid bra att ha.

Nödvändiga båttillbehör för båtägare

Det finns saker som är absolut nödvändiga ombord, bättre att ha lite för mycket än lite för lite.

Fendrar och tampar

Rejäla fendrar vid bryggtillägg eller ankare av lämplig typ och vikt för ankring. Extra tampar kan också behövas för tillägg i naturhamn en blåsig dag.

Flytvästar och säkerhetsutrustning

Flytväst ska finnas till varje person ombord.

Du kan med små medel, till exempel förberedelser och rätt utrustning, höja säkerheten till sjöss! Skriver sjöräddningssällskapet.

Presentartiklar

Den perfekta presenten till båtälskaren är något med marint motiv, kaffemuggar, kuddar eller signalflaggor är populärt, så det har absolut en plats i en butik för båttillbehör.