När du ska köpa båt

Att köpa båt är en stor dröm för många människor. I Sverige har båtlivet blivit allt mer populärt och allt fler väljer att bege sig ut på öppet vatten. Det är mycket du måste tänka på innan du skaffar dig en båt. Bland annat måste du fundera över finansieringen, men även över underhåll och båtplats.

Motion blurred inside a large boat dealer selling variety of new and used boatsEftersom Sverige är ett land med mycket vatten så är det inte speciellt svårt att bli lockad till att köpa en båt. Det finns ett flertal båtplatser runt om i landet som du kan hyra under sommarmånaderna, och även platser som du kan hyra under vintern när vädret inte är lämpligt för en båttur. Om du vill göra ett bra båtköp behöver du först och främst se till att sätta upp en budget. Här är det viktigt att komma ihåg att inte bara räkna in kostnaden för båten i sig, utan även kostnad för båtplats och eventuellt båtklubbsmedlemskap.

Finansiera din båt

En båt är för många ett väldigt stort köp och därmed också en investering. När du har satt upp en budget för hur mycket din båt får kosta behöver du hitta ett sätt att finansiera köpet. Har du sparat undan pengar är det naturligtvis klokt att först använda sig av dessa, men i annat fall kan du ansöka om ett lån. På hemsidan https://utanuc.com/ har du möjlighet att låna upp till 40.000 kronor och detta trots att du inte vill använda dig av UC eller har betalningsanmärkningar.

Det finns flera fördelar med att finansiera båten med hjälp av ett lån:

  • Du kan köpa din båt direkt och behöver inte vänta på att spara ihop pengarna själv
  • Du får ett tryggt finansieringssätt där du betalar varje månad
  • Du har större frihet i att välja just den båt som du vill ha

Ny eller begagnad båt?

Att fundera över om du ska köpa en ny eller begagnad båt är inte ovanligt. Om du väljer en ny båt får du många fördelar, till exempel garanti och möjlighet att utforma båten så som du själv önskar. Väljer du en begagnad båt kommer du att få ner priset riktigt ordentligt. Det finns många bra båtar som är i fullt fungerande skick och som behöver komma till en ny ägare.