Jobba bekvämt på kryssningsfartyg

Som anställd på ett kryssningsfartyg så kan du se fram emot att ständigt befinna dig i olika miljöer, klimatförhållanden och kulturer och det är en av de mest attraktiva aspekterna av jobbet. Få yrken erbjuder samma möjligheter att låta dig vakna upp i en annan del av världen varje vecka, och du kommer ständigt att möta människor från hela jorden.

jobb kryssningHur kul och intressant det än är att arbeta på ett kryssningsskepp så innebär det även många och långa timmar och din kropp kan komma att ta en hel del stryk. Om du arbetar i receptionen kommer du att stå under den största delen av dagen, om du serverar måste du gå omkring hela tiden, och om du är besättningsmedlem får du räkna med lite av allt. Av den anledningen är det extra viktigt att du har en korrekt kroppshållning och att din fotbeklädnad inte bara är snygg utan också ergonomisk. Du kan hitta bekväma skor från märket Joya som passar både till utseendet och funktionen, och med det kan du se fram emot ett stimulerande arbete utan värk och krämpor.

Skydda ryggen med rätt skor

När människor använder fel sorters skor så är det framförallt knäna och ryggen som tar stryk, och flera av de vanligaste ryggproblemen kan både undvikas och avhjälpas om man väljer rätt skodon. Vid jobb där underlaget varierar rejält så är det också viktigt att de ger en bra balans då ett kryssningsskepp kan gunga och kränga. Till och med i lugnt väder så befinner sig skeppet i ständig rörelse och det kommer hela tiden vibrationer från motorerna. Glöm inte heller att fartyg befinner sig i en våt miljö, där regn, stänk och fukt kan göra vissa ytor extra hala, varav ett par stadiga skor kan blir räddaren i nöden. Det krävs inte särskilt mycket för att halka till.

Gå ut och upptäck

båtKryssningsskepp gör ofta stopp i olika hamnar, och här har du ett unikt tillfälle att upptäcka världen. Då olika länder har olika väder kan det därför vara smart att ha ett antal skor för dessa tillfällen, till exempel ett par fotriktiga sandaler när det är varmt och ett par stadiga kängor under kallare förhållanden. Att bära rätt skor innebär att du undviker smärta i ben och rygg och i stället kan fokusera på ditt roliga jobb på kryssningsskeppet.