Hur ska du spendera den soliga helgen?

Det är sol i Sverige, och så även Stockholm. Våren är fantastisk i huvudstaden och om du än inte har spenderat en vår där är det helt klart tid att göra det. Detta är någonting man även uppmanar till i en artikel från Helsingborgs Dagblad. De skriver bland annat att Stockholm, Nordens folkrikaste stad, är extra  vacker när det är vår och att du då kan blanda stadspuls, gå på klubb, shoppa, njuta av naturen och mycket mer. Det är en mycket bra artikel med utförliga tips på vad man kan göra om man är antingen en familj med barn (exempelvis åka till Skansen eller på Junibacken eller Gröna Lund) eller om man bara vill utforska staden och göra klassiska saker som en turist gör (gå i Gamla stan, se Vasamuseet eller Stockholms Slott).

En resa till Stockholm, oavsett vart i landen man åker ifrån går på max 500 kronor om man bokar i tid. Hotell kan en hitta billigt också, allt beroende på vad man är ute efter. Självklart kostar det lite mer om man vill bo både centralt och fint, men det kan även vara värt det .Det finns många fina hotell i Stockholms innerstad som är inspirerad av stadens historia, och om man bor på det kan det bli en upplevelse i sig. Självklart är staden också full av hostels och vandrarhem för den som inte vill betala för mycket.

Någonting man verkligen måste göra om man tar sig till Stockholm under vår och sommar är att ta sig ut i skärgården. Stockholms skärgård är nära på unik och bjuder på fantastiska naturupplevelser och ett lugnt, trots att man bara är en halvtimme från storstadspulsen. Är du intresserad av att veta mer om hur det är att segla i Stockholm rekommenderar vi att du läser vårt tidigare inlägg här.

Stockholm Gröna Lund Tivoli Karusell