Dragkrok till bilen – ett måste för båtägare

En bra dragkrok underlättar livet radikalt om du äger en båt. Trots det är det många båtägare som tagit för vana att hyra bil med dragkrok alternativt låna av någon när det är dags att lägga i eller ta upp båten för respektive säsong. I den här artikeln ska vi titta på några av fördelarna med att ha dragkrok på den egna bilen – framför allt för båtägare.

En dragkrok är ett bra tillbehör till bilen oavsett vad syftet med den är. Inte minst inför en eventuell försäljning är det tillsammans med att tvätta bilen, ha allt pappersarbete i ordning samt se till att rutorna är hela ett bra värdeökande komplement. Hur som helst, om du bara använder bilen för vanliga vardagsärenden och enstaka resor är en dragkrok ett valfritt tillbehör. Har du däremot en båt är det så gott som obligatoriskt.

släp på bilBra dragkrokar växer inte på träd

De flesta båtägare har en fast båtplats som utgångspunkt för alla båtfärder. Det finns dock de som upptäckt nöjet med att färdas med båt i olika hav och sjöar. I många fall går det förstås att färdas med båten mellan de olika destinationerna, men ibland är det en fördel att kunna ta båten över land över långa sträckor. En förutsättning för att kunna frakta din båt mellan olika destinationer på land är att du har en bra dragkrok på bilen. Hos Dragkrok365 kan du beställa dragkrok på nätet, och inte vilka dragkrokar som helst. De erbjuder dragkrokar med livstids garanti som finns anpassade till de flesta av de mest populära bilmärkena. Det är såklart inte någon förutsättning att du har båt. En bra dragkrok är ett bra redskap för mängder av olika saker: husvagnssemestern eller för att frakta stora otympliga ting – till exempel i samband med en flytt.

husvagn vid sjöFördelar med dragkrok på bilen

Så sluta med krånglet inför nästa båtsäsong. När våren nalkas igen (detta skrivs i november) är det du som har egen dragkrok på bilen. För att sammanfatta så är fördelarna med en dragkrok på den egna bilen från Dragkrok365 följande:

  • Du behöver inte krångla med att hyra eller låna en bil med dragkrok. Frakta din båt precis när det passar dig.
  • Den har livstids garanti vilket minskar risken för att din bil kommer att fastna i besiktningen (förstås förutsatt att du sköter underhållet enligt instruktionerna).
  • En dragkrok är det tillval som ökar värdet på din bil allra mest.

Om du för övrigt inte vill montera en fast dragkrok på bilen finns alternativet att skaffa en avtagbar variant av den. De avtagbara krokarna ser inte lika bra ut när de används men de kan förenkla arbetet inför besiktning och annat, plus detta att bilen kanske ser bättre ut generellt.

Hur vet du om du får montera dragkrok på din bil?
Även om det finns en dragkrok till just din bil är det inte säkert att det är tillåtet att montera en på den. Om du får montera en dragkrok finns angivet i bilens registreringsbevis.